Functies van handschoenen:

Er zijn veel soorten handschoenen die we elke dag tegenkomen. Handschoenen dienen om onze handen te beschermen tegen chemicaliën, tegen blootstelling aan de hitte van de zon en tegen schadelijke vreemde voorwerpen. Handschoenen zijn ook een modeaccessoire dat het uiterlijk ondersteunt. De soorten handschoenen die we het meest tegenkomen zijn bijvoorbeeld handschoenen voor de afwas, deze handschoenen zijn gemaakt van latex, vinyl of PVC. Handschoenen worden gebruikt om onze handen te beschermen tegen schadelijke chemicaliën die in wasmiddelen of afwasmiddel worden aangetroffen. Mensen met een gevoelige huid moeten deze handschoenen gebruiken bij het wassen van kleding, de afwas of het schoonmaken van de badkamer.

Leren handschoenen

Als u met een tweewielig voertuig gaat rijden, zorg dan dat u leren handschoenen draagt. Leren handschoenen beschermen de handpalmen tegen eelt en beschermen de handpalmen tegen de zon. Sommige leren handschoenen zijn gemaakt van dierenhuiden zoals koeien en sommige zijn gemaakt van synthetisch of kunstleer. Leren handschoenen worden vrij verkocht in winkels met motoraccessoires of speciaalzaken die leren jassen of schoenen verkopen. Leren handschoenen zijn zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met een leren jack. Leren handschoenen kunnen ook in de winter als handbescherming worden gebruikt.

Soorten handschoenen

Naast leren handschoenen zijn er ook handschoenen gemaakt van wol of gebreide handschoenen. Dit type handschoen is perfect voor de winter. Er zijn ook medische handschoenen die gemaakt zijn van latex. Deze handschoenen zijn wegwerphandschoenen, zodat ze niet besmet raken met bacteriën. Deze handschoenen worden gebruikt bij het uitvoeren van noodmaatregelen of tijdens operaties. Ook voor het tuinieren kennen we speciale handschoenen. Deze handschoenen zijn gemaakt van spandex met klauwen aan de vingers om over de grond te krabben. Door deze handschoenen te gebruiken, blijven onze handen schoon en beschermd tegen stenen of kiezels die de handen kunnen verwonden.