Of je nou een cadeau moet verzinnen voor je collega’s of voor je familie, het is altijd leuker om het persoonlijker te maken. Maar hoe doe je dat nou? Wat als je diegene toch niet zo goed kent als je dacht, of als je niks kan bedenken wat diegene nodig heeft. Gelukkig zijn er veel meer mogelijkheden dan je misschien nu denkt. Zoals bijvoorbeeld relatiegeschenken te laten bedrukken. Niets is persoonlijker dan een foto. En dan ook nog op een leuk cadeau. Hier nog wat opties voor jou op een rijtje.

Personaliseer je cadeau

En daarmee bedoel ik het letterlijk. Laat een foto of een boodschap, een naam of initialen of een speciaal cadeau zetten. Zeker voor collega’s is het een leuk idee om cadeaus te laten bedrukken. Je kan bijvoorbeeld een foto laten maken van het het hele team. Je kan ook ballonnen laten bedrukken voor een verjaardagsfeestje of een goed doel.

Maak het zelf

Daarnaast is het ook leuk om je cadeaus zelf te maken. Je kan gaan kleien of gaan schilderen. Daarentegen kan je natuurlijk ook gewoon een tasje maken met verschillende gepersonaliseerde cadeaus erin. Of laat meerdere mensen een filmpje opnemen of een kaart of boekje signeren.

Organiseer een event

Het is natuurlijk ook heel leuk om iets actiefs te gaan doen. Zeker als je inspiratie op is, is dit een goed idee. Je kan namelijk online allemaal outdoor activiteiten vinden om met een groep te gaan doen. Veel mensen hechten bovendien veel meer betekenis aan herinneringen dan aan cadeaus.

Combineer

Denk er ook eens aan om al het bovenstaande te combineren. Maak bijvoorbeeld een cadeautasje met meerdere gepersonaliseerde cadeaus erin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de relatiegeschenken die je laat bedrukken. Geef die tijdens het georganiseerde feest, en dan zit je helemaal goed. Een dag om nooit te vergeten.